Nejlepší bramborový salát vybírali v Mratíně

3. prosinec 2017

Nejlepší bramborový salát připravil v Mratíně nedaleko Prahy tým farmáře Martina Pánka z Jeseníků. Se svým receptem ovládl jedenáctý ročník Mistrovství České republiky. Vítězství přitom pan Pánek obhájil v soutěži už po šesté. Do bramborového salátu dal kromě klasických surovin třeba křepelčí vejce.

Vítězný recept na bramborový salát:
2 kg brambor
4 mrkve
1 žlutá cibule
1 červená cibule
3 šalotky
2 lahůdkové cibulky
5 sterilovaných okurek
1 červená kapie
4 slepičí vejce
8 křepelčích vajec
3 stonky řapíkatého celeru
2 jablka
6 lžic zeleného hrášku
4 lžíce majonézy
4 lžíce tatarské omáčky
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
med

Soutěž o nejlepší bramborový salát
0:00
/
0:00

Důležité je ale také vaření brambor ve slaném nálevu. Tedy na 4 litry vody se dá 1 kilogram soli. Inspirace našel farmář Martin Pánek na Tenerife. Poslechněte si audio.

autor: Jiří Duchoň
Spustit audio