Nová záchytka v Příbrami měla první víkend napilno, agresivní žena poničila dveře

6. březen 2016

Nově otevřená protialkoholní záchytná stanice v Příbrami přijala během prvního víkendu čtyři opilce, z toho jednu ženu. Ta dokonce část zařízení zdemolovala.

Personál protialkoholní stanice se během své první služby v příbramské čtvrti Zdaboř musel starat o tři muže a jednu ženu. Všichni mají trvalé bydliště v Příbrami.

První opilec se na záchytku dostal hned v pátek večer, chvíli po otevření. Nejvíc práce měli sanitáři s agresivní ženou, která dokonce poničila dveře jedné z místností.

Příbramská záchytná stanice má kapacitu pět lůžek, otevřena je zatím jen dva dny v týdnu, a to kvůli nedostatku lékařů. Noc ve strohé místnosti vyjde klienta na 2 500 korun.

Protialkoholní stanice v Příbrami v minulosti sídlila v nevyhovujících prostorách, teď se přestěhovala do míst, které oblastní nemocnice využívala jako sklad. Její provoz vyjde zhruba na čtyři miliony korun, město proto bude žádat po kraji dotaci ve výši 1,5 milionu korun. Na fungování záchytek v Mladé Boleslavi a Kolíně už kraj přispívá.

autoři: Michal Trnka , jum
Spustit audio