Nového ředitele nemocnice v Benešově vybrala komise ze čtyř kandidátů

20. únor 2017

Nový ředitelem Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově bude MUDr. Roman Mrva. Lékaře Letecké zdravotnické záchranné služby v Praze při Policii ČR, který zároveň působí jako lékař Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje a ZZS hlavního města Prahy vybrala sedmičlenná odborná komise a následně potvrdilo představenstvo nemocnice. Funkce by se měl ujmout 1.března.

Do výběrového řízení se přihlásili čtyři uchazeči. „Sestava byla silná. Komise mohla vybírat z velmi vyrovnaných kandidátů. Očekávám od nového pana ředitele, že přispěje k dalšímu rozvoji benešovské nemocnice,“ řekl po výběrovém řízení Martin Kupka (ODS), náměstek pro oblast zdravotnictví.

Benešovskou nemocnici Roman Mrva dobře zná. V letech 2006 - 2008 v ní působil jako náměstek ředitele pro léčebně preventivní péči, technický ředitel, 1. zástupce ředitele a místopředseda představenstva. „Chtěl bych se zaměřit na rozvoj zdravotnických týmů. Rád bych co nejrychleji vybudoval centrální příjem a posílil kredit nemocnice u veřejnosti,“ představil své plány Roman Mrva.

autor: von
Spustit audio