Nymbursko se od neděle začlení do Pražské integrované dopravy

23. březen 2017

Poděbrady, Nymburk, Kamenné Zboží, Ratenice nebo Vrbová Lhota. Také na tato místa začnou od neděle jezdit nové linky Pražské integrované dopravy. Už od čtvrtka na změnu upozorňují informátoři.

Na poděbradském Riegrově náměstí a u autobusového nádraží v Nymburce potkáte informátory ve čtvrtek odpoledne od 13:00 do 16:45. Zeptat se jich můžete třeba na nejvýhodnější spojení v rámci oblastí, které už jsou v Pražské integrované dopravě začleněny, nebo na jízdné.

Cesta do Prahy by měla být po integraci podle organizátora dopravy, společnosti Ropid, cenově výhodnější. Hlavní výhoda bude v tom, že na jednu jízdenku můžete procestovat všechny oblasti, které jsou do integrované dopravy zahrnuté, včetně Prahy.

Koupíte-li si jízdenku například v Nymburce, můžete na ni jezdit i v pražských tramvajích, autobusech a metru, ale i dál, třeba do Berouna. To zatím třeba při cestě z Nymburska nešlo.

Součástí Pražské integrované dopravy je nyní zhruba třetina Středočeského kraje, například část Mělnicka a Berounska, také Dobříš a okolí, Uhlířské Janovice nebo Kutná Hora. V plánu je do konce roku 2019 začlenit celé území Středočeského kraje.

České dráhy, vlak, doprava, PID, jízdenka

Ještě letos by se součástí Pražské integrované dopravy mělo stát od července Kladensko a do konce roku další část Mělnicka a Berounska. Už příští týden, od 1. dubna, se nově integrované spoje objeví také na Benešovsku. Budou to například linky do Neveklova, Benešova nebo Týnce nad Sázavou.

autor: Jakub Seiboth
Spustit audio