O domácím a partnerském násilí se diskutovalo v Mladé Boleslavi

21. listopad 2012

Při příležitosti mezinárodního Dne boje proti násilí na ženách uspořádalo nymburské Intervenční centrum v Mladé Boleslavi konferenci o domácím a partnerském násilí.

Mezinárodní Den boje proti násilí na ženách vyhlašuje Organizace spojených národů a připadá na 25. listopadu.

Cílem konference bylo představit odborné veřejnosti nové metody práce v otázce domácího a hlavně partnerského násilí. Přednášky předních psychologů, kteří se zaměřují na tuto oblast, se týkaly hlavně násilí v rodině a možnosti odborné pomoci osobám, které mají potíže se zvládáním agrese. Poslední oblast se týkala dětí.

Regionální význam konference dokládá i seznam účastníků. Pozvání přijali zástupci pedagogicko-psychologických poraden, přestupkových komisí, příslušníci místních oddělení městské i státní policie. Osloveni byli pracovníci linek důvěry, azylových domů, poraden a jiných občanských sdružení, stejně jako představitelé měst, soudů, orgánů sociálně-právní ochrany dětí atd.

„Zájem byl okamžitý. Do Mladé Boleslavi se sjedou profesionálové z východní a severovýchodní části Středočeského kraje,“ řekla ředitelka Intervenčního centra Veronika Pačesová.

Intervenční centrum Nymburk je jednou ze služeb, které poskytuje Občanská poradna Nymburk, o. s. Jedná se o psychosociální a sociálně-právní pomoc obětem domácího násilí. V Mladé Boleslavi působí jeho pobočka od prosince roku 2011. Vedle účinné a profesionální pomoci se věnuje i soustavné osvětě v této oblasti, pořádá setkání odborníků a zajišťuje koordinaci a spolupráci všech zúčastněných složek.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio