O malé pacienty v Dobříši se postarají lékaři z nemocnice v Příbrami

22. červen 2017

O dětské pacienty v Dobříši se postará nový lékař. Stávající lékařka se totiž rozhodla odejít do soukromé praxe. Kraj vypsal výběrové řízení na obsazení uvolněného místa. Do něj se ale přihlásil jediný zájemce – Nemocnice v Příbrami.

Představitelé příbramské nemocnice představili svůj projekt krajské výběrové komisi. A podle hejtmanství to vypadá, že pojišťovny mají zájem s nemocnicí spolupracovat.

V praxi to bude znamenat, že lékař z příbramské nemocnice bude jezdit do ordinace v Dobříši, takže děti s teplotami a dalšími zdravotními problémy nebudou muset nikam dojíždět.

Ředitel příbramské nemocnice Stanislav Holobrada ale přiznal, že v létě se v ordinaci může dočasně střídat kvůli dovoleným víc pediatrů. A nemocnice se už taky předběžně domluvila s odcházející doktorkou, že na dobříšské poliklinice bude dál pomáhat. I když minimálně.

Důvodem odchodu současné lékařky Pelikánové byla podle jejích slov dlouhodobá přetíženost. Několik měsíců zastupovala nemocnou kolegyni a měla přeplněnou čekárnu. Teď jí k částečné spolupráci prý přesvědčili i rodiče některých pacientů, se kterými se často potkává, protože má sama tři malé děti. V Dobříši ale bude ordinovat jenom jeden až dva dny v týdnu.

autor: fir
Spustit audio