Obecné ohrožení z nedbalosti? Praha podala kvůli zřícené lávce trestní oznámení

13. prosinec 2017

Pražský magistrát podal trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli zřícení lávky mezi Císařským ostrovem a Trojou. Podle primátorky Adriany Krnáčové z hnutí ANO by totiž mohlo jít o trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti.

„Vzhledem k tomu, že chceme najít příčiny pádu lávky, a pokud existuje nějaký viník, tak zejména jeho, podali jsme trestní oznámení na neznámého pachatele. Pokud tedy skutečně nějaký viník existuje, doufáme, že policie a soudní systémy jej najdou. I nadále budeme prověřovat současný stav všech lávek a i v tomto řízení budeme hledat viníka, pokud nějaký existuje,“ řekl Radiožurnálu mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Lávka se zřítila předminulou sobotu, zranili se při tom čtyři lidi, dva z nich těžce. Magistrát chce na místě ještě do Vánoc vybudovat přívoz s kapacitou osmadvaceti míst. Původně zvažoval i pontonový most, tuto možnost ale zavrhl.

„Pontonový most se nakonec ukázal jako nevhodný. Ať už kvůli tomu, že je nutné, aby na něj dohlížela školená obsluha, nebo také z toho důvodu, že není vhodný pro pěší, ale je určen pouze pro těžkou armádní techniku,“ vysvětlil Hofman. Chodce proto bude dočasně přepravovat přívoz.

autor: A. Davidová
Spustit audio