Opravy silnic, výluky tramvají i metra. Praha chystá na léto desítky uzavírek

21. červen 2017

Praha připravuje na prázdniny opravy významných silnic, rekonstrukce tramvajových tratí a týden bude mimo provoz také část trasy metra C mezi Florencí a Pražského povstání. Řekl to náměstek primátorky Petr Dolínek a zástupci pražského dopravního podniku a Technické správy komunikací. Na výluky budou upozorňovat hlášení v metru, cestující dostanou letáky a nasazeno bude 100 informátorů.

Metro

Zřejmě nejvýznamnější bude přerušení provozu metra C mezi stanicemi Florenc a Pražského povstání od 1. do 9. července. Dopravní podnik tu bude vyměňovat pražce. Po trase linky pojedou po magistrále náhradní autobusy a posíleny budou vybrané autobusové spoje v okolí.

V metru bude také v červenci uzavřeno nástupiště stanice linky A Muzeum ve směru Depo Hostivař, lidé tak nebudou moci v tomto směru do vlaků metra nastoupit. Výluka začne 11. července a potrvá asi pět měsíců. Náklady jsou předběžně 120 milionů korun. "Snažíme se o to, aby byl provoz co nejméně omezen. Budeme muset provést řadu stavebních i technologických úprav," řekl investiční ředitel DPP Jan Blecha. Nástupiště v opačném směru začne podnik opravovat po Vánocích.

V srpnu bude kvůli výměně eskalátorů uzavřen vstup do stanice metra B Anděl ve směru k Andělu. Stanice bude přístupná pouze z oblasti Na Knížecí. Přesné datum ještě není známo. Omezení potrvá zhruba do dubna 2018.

Čtěte také

Tramvaje

První výluka tramvají začne v sobotu 24. června v Jičínské ulici a následně v pondělí 26. června v Seifertově v Praze 3. O prázdninách bude dopravní podnik opravovat tramvajové tratě v úseku Březiněvská-Vozovna Kobylisy, opravy se uskuteční od 1. do 9. července. Rekonstrukce čeká také trať z Olšanského náměstí k Nákladovému nádraží Žižkov, po níž začne oprava tratě od nádraží do Biskupcovy.

Na začátku prázdnin přestanou dočasně jezdit tramvaje mezi Morání a Albertovem. Tady bude Pražská vodohospodářská společnost opravovat kanalizaci. Stejně tak nepojedou tramvaje v ulici Milady Horákové, kde Pražská teplárenská bude opravovat potrubí. Práce na opravě tramvajových tratí budou pokračovat i po 10 červenci. Dokončeny budou například rekonstrukce tratí v okolí Palmovky, které začaly letos na jaře. DPP rovněž opraví trať mezi Čechovým a Štefánikovým mostem a mezi Strossmayerovým náměstím a Vltavskou

Silnice

V automobilové dopravě patří mezi nejvýznamnější omezení ve Wilsonově ulici, a to od Hlávkova mostu ke křižovatce Bulhar. TSK tady bude frézovat vozovku. Omezený bude provoz také na nájezdové rampě na Barrandovský most ve směru z ulice K Barrandovu. Také v ní bude mezi křižovatkou s ulicí K Holyni a Pražským okruhem TSK frézovat vozovku.

Práce se uskuteční rovněž v Plzeňské v Praze 5, v Patočkově v Praze 6 nebo ve Vídeňské v Praze 4. Částečně bude uzavřena Kunratická spojka, opravena bude také komunikace na nábřeží Kapitána Jaroše.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Více z pořadu