Osmnáct linek MHD v Kladně změnilo jízdní řády, dopravce přijímá nové řidiče

16. říjen 2017

Lepší návaznost jednotlivých spojů je cílem úprav jízdních řádů kladenské MHD, které začaly platit 15. října. Jízdní řády se mění u osmnácti městských linek, tj. autobusů, jejichž označení začínají šestkou.

Neznamená to ale, že by dopravce ČSAD MHD Kladno doslova „překopal“ celé rozvrhy. Podle ředitele Ludomíra Landy jde asi jen o třetinu spojů. A posunuté jsou jen o několik minut. Cestující si totiž stěžovali na to, že jim po srpnové integraci kladenské a pražské dopravy špatně navazovaly některé spoje. Hlavně pak v časech, kdy děti končí ve škole a ostatní v práci. Proto se kladenský magistrát s dopravcem dohodli na úpravách.

Na lince 602, která propojuje centrum s městskou částí Hnidousy, navíc bude jezdit víc autobusů. Tady je důvodem skutečnost, že v této části města se začíná stavět kruhový objezd a bude tam omezený vjezd pro auta.

Změny se kromě městských linek dotknou taky těch meziměstských - konkrétně autobusu číslo 306, který jezdí mezi Jenčí a pražským Zličínem a také linky 316 z Kralup nad Vltavou na Bořislavku. Trasy ale zůstanou ve všech případech stejné.

Když se doprava na Kladensku spojovala s tou pražskou, provázely to problémy. Kvůli nedostatku řidičů denně nevyjížděly desítky spojů. Podle ředitele Landy by ale už ke komplikacím docházet nemělo. Podnik prý pořád nabírá nové řidiče. Každých 14 dnů jich několik dokončí rekvalifikační kurz, aby mohli nastoupit do provozu.

autor: kne
Spustit audio