Paní Anna z Lysé si díky Ježíškovým vnoučatům zazpívala s Evou a Vaškem

4. prosinec 2017

Ježíškova vnoučata si můžou škrtnout další splněný zážitek. Anna Závorková z Domova důchodců v Lysé nad Labem si napsala o vystoupení Evy a Vaška. Její přání objevila moderátorka Českého rozhlasu Michaela van Erne a koncert domluvila. Poslechnout si ho přišly desítky dalších seniorů.

„Líbí se mi, jak Eva a Vašek hezky zpívají. Zatím jsem je jenom slyšela, a tak jsem je chtěla vidět zpívat i naživo. To udělá radost všem,″ vysvětluje důvod svého přání paní Anna. Za malou chvíli si už v první řadě pobrukuje hit Bílá orchidej.

Příjemná atmosféra v domově v Lysé nad Labem překvapila i zpěváka dvojice Václava. „Tahle generace lidí je vděčná za každou písničku, kterou jim věnujete, která jim připomene mládí, takže na repertoáru není co měnit,″ poznamenal.

Slzy v očích neměli jen místní diváci, ale i moderátorka Českého rozhlasu Michaela van Erne, která zážitek zprostředkovala.

Zaměstnanci domova nejdřív nevěřili, že se koncert Evy a Vaška povede domluvit. „Bála jsem se, že takhle velké přání nebude moct být splněno a byla jsem opravdu mile překvapená. Když jsem viděla, že přání je zarezervováno, tak jsem z toho měla obrovskou radost," řekla sociální pracovnice domova Markéta Koderová.

Pěvecká dvojice Eva a Vašek
Obyvatelé domova seniorů si přisli poslechnout dvojici Eva a Vašek
Domov seniorů v Lysé nad Labem při koncertu Eva a Vaška
autor: Michal Trnka
Spustit audio