Patnáctý titul v řadě. Dominanci basketbalistů Nymburka nezastavila ani Opava

24. květen 2018

Basketbalisté Nymburka slaví 15. domácí titul v řadě. Středočeši vyhráli druhé finálové utkání na palubovce Opavy 114:73 a celkově 2:0 na zápasy.

Vyrovnaný stav vydržel pouze dvě minuty, pak začal řádit kapitán kosovské reprezentace ve službách Nymburka Dardan Beriša, favorité od stavu 5:5 ještě během první čtvrtiny odskočili na 14bodový rozdíl, ve druhé desetiminutovce byl rozdíl až třicetibodový. Až v závěru poločasu domácí sedmi body v řadě snížili na 40:61.

I tak ale Nymburk neohroženě kráčel k titulu. Obrovský rozdíl mezi oběma týmy byl v úspěšnosti střelby, hosté trefili dvě třetiny pokusů, Opava se nedostala ani nad čtyřicet procent.

Poslední minuty zápasu už si Nymburk hlídal a i když se Beriša vyfauloval, náskok neklesl klesl pod třicet bodů. Oba týmy bavily sebe i diváky tříbodovými pokusy. Patnáctý titul v řadě slaví favorizovaní Středočeši výsledkem 114:73 a vítězstvím 2:0 na zápasy.

Spokojení ale byli i fanoušci Opavy, kteří se do finále dostali poprvé od roku 2003, halou i přes finálovou porážku proudila mexická vlna.

Konečné pořadí: 1. Nymburk, 2. Opava, 3. Pardubice, 4. Svitavy, 5. Děčín, 6. Olomoucko, 7. Ústí nad Labem, 8. Kolín, 9. USK Praha, 10. Ostrava, 11. Brno, 12. Jindřichův Hradec.

autor: red
Spustit audio