Plánovaný obchvat Příbrami rozděluje obyvatele Březové Hory a Zdaboře

21. únor 2018

Jihovýchodní obchvat rozděluje obyvatele Příbrami. Lidé z Březové Hory souhlasí s tím, že Ředitelství silnic a dálnic plánuje postavit zatím alespoň jeho část. Ta by odvedla z osady těžkou nákladní dopravu. Zato obyvatelům Zdaboře se nelíbí, že není jasné, jestli vznikne celý obchvat. Na diskuzi se zástupci silničářů a ministerstvem dopravy dorazila v úterý večer zhruba stovka místních.

„My se snažíme, abysme vyloučili těžkou dopravu z Březové Hory. Jsou tady staré budovy, hornický skanzen a staré šachty jsou v blízkosti silnice I/18, kde jezdí kamiony,″ vysvětloval předseda osadního výboru František Stoklasa, proč o zhruba šestikilometrovou trasu stojí.

Jenže část obyvatel z osady Zdaboř má strach, že se u nich naopak zvýší hlučnost a prašnost. Navíc se jim nelíbí, že není jasné, jestli vznikne celý obchvat. Silničáři to zatím nechtějí garantovat.

"Jednáme podle rozhodnutí centrální komise ministerstva dopravy, kde bylo rozhodnuto, že ta příprava poběží v téhle části, která má podle nás největší význam. Na základě na dopravního posouzení, které letos proběhne, bude rozhodnuto o přípravě další části,″ konstatoval Michal Vrabec z Ředitelství silnic a dálnic.

Jihovýchodní obchvat Příbrami
autor: fir
Spustit audio