Plesová sezona v kraji je v plném proudu. Bál pořádají města, hasiči i farnost

19. leden 2018

Ve víru tance budou o víkendu obyvatelé středních Čech. V Rakovníku se v sobotu koná už 38. ročník postupové soutěže Nezbedný bakalář ve standardních i latinsko-amerických tancích juniorů a dospělých, na jiných místech kraje pak můžete vyrazit na ples.

Společenské šaty můžete vytáhnout na Rybářský ples v Unhošti na Kladensku. Tančit se začíná ve 20 hodin a připravena bude i bohatá tombola. V sále Střelnice v Kouřimi se zase na ples sejdou hasiči. Bujaré veselí tam odstartuje rovněž ve 20 hodin.

V Týnci nad Sázavou pořádají v sobotu společenský večer Ples farnosti. Začíná se už v 19 hodin v hotelu Týnec. Na ples místní hospodářské komory můžete zajít do kladenského Domu kultury. Orchestr K-Band a revivalová kapela Queenie budou hrát od 20 hodin, připraveno je například vystoupení mažoretek a bohatá tombola. Městský ples v Úvalech se koná od 20 hodin už poosmnácté, v místní sokolovně k tanci zahraje Brand New Band.

Bavit se můžete začít už v sobotu ráno, a to třeba v Kamenném Přívozu, kterým projde tradiční masopustní průvod. Sraz masek je od 8:00 a 9:00 v hospodě Na Staré poště. Poté, co průvod projde obcí, masopust skončí kolem čtvrté hodiny odpoledne v restauraci U Horů.

Masopust v Roztokách

Výstavu drobného zvířectva připravil v sobotu Český svaz chovatelů Suchomasty. Jubilejní 50. ročník nabídne přes 500 kusů králíků, slepic, holubů a další domácí drůbeže. Najdete je od 8 do 15 hodin v prostorách Starého mlýna.

Divadelní představení s názvem Poupata odkvétají v máji můžete vidět v Lysé nad Labem. Divadelní spolek Náplavka hraje od 20:00 v místním kině. Autorský kus vychází z předlohy Herberta Ernesta Batese. Uvidíte, jak si osmičlenná rodina z venkova poradí s mladým inspektorem, který přijíždí vymoci dlužnou daň.

Muzeum hraček na zámku v Dobříši připravilo tvořivé odpoledne pro děti. Na už tradiční nedělní tvoření můžou dorazit všechny děti, které si chtějí vyrobit kouzelného draka chrlicího "oheň". Tvořit se bude mezi půl jednou až čtvrtou hodinou odpoledne.

Komentovanou prohlídku výstavy Příběh peněz přichystalo na neděli Muzeum v Říčanech. Akce je vhodná pro ratolesti ve věku od 4 do 8 let a odpoví na otázky: Co pro dnešní děti znamenají peníze? Vědí, kde se peníze berou? Jak dlouho musí rodiče pracovat, aby vydělali na jídlo, bydlení, návštěvu cukrárny nebo novou hračku? Prohlídka se podobá pohádkovému příběhu a děti si vyzkouší i poznávání peněz poslepu. Akce začíná ve 15:30 hodin.

Peníze

Jubilejní 30. ročník krasobruslařského závodu Nymburská stuha se v neděli koná na zimním stadionu v Nymburku. Soutěží se v 16ti kategoriích až do 20 hodin. Mezi účastníky bude i několikanásobný mistr České republiky Daniel Mrázek.

Spustit audio