Po propuštění z vazby pokračovalo osm příbuzných z Peček v prodeji drog

8. listopad 2017

Osm lidí zatkla v těchto dnech policie v Pečkách na Kolínsku kvůli drogám. Skupinu výrobců a distributorů sledovali od jara. Celkem zadrželi šest žen a dva muže ve věku od 21 do 61 let. Všichni jsou příbuzní. Podle policie můžou jít v případě prokázání viny do vězení až na deset let. Ten trest může být přísnější i vzhledem k trestní minulosti některých stíhaných.

Podle policistů se jedná o členy čtyř rodin, zároveň však dodávají, že počet zadržených nemusí být ještě konečný, protože vyšetřování případu je na začátku.

Podle kriminalistů zatčení příbuzní prodávali drogy od loňského roku, kdy byli propuštěni z vazby kvůli jinému případu. Zadržení údajně nenabízeli heroin a pervitin na ulici, ale přímo u nich doma. „Osoby závislé na drogách mají naučené, že chodí k nim přímo, nejčastěji do kuchyně nebo do ložnice a tam jim to prodávají… Jedná se o lidi, které oni znají, o toxikomany z Kolínska, ale i hodně lidí z Prahy tam jezdí zejména za heroinem,“ popsal situaci vedoucí kolínské kriminální policie Michal Dupák.

Policisté už zatýkali kvůli drogám v Pečkách v roce 2013. Tehdy zadrželi na několika místech asi 20 lidí. Se zátahem z minulého týdne má tento případ hodně společného. Jedná se totiž o stejné lidi, které policie zatkla před čtyřmi roky. Do loňska byli ve vazbě, odkud byli propuštěni, protože soud zatím nevynesl pravomocný rozsudek.

autor: Michal Trnka
Spustit audio