Policejní akce v kraji: 1 týden, 1657 přestupků, 558 tisíc za pokuty

30. srpen 2016

Rychlá jízda, špatný technický stav auta a jízda bez bezpečnostních pásů byly nejčastějšími prohřešky řidičů, které od pondělí do neděle zkontrolovali policisté na středočeských silnicích. Celostátní bezpečnostně dopravní akce TISPOL byla primárně zaměřena na dodržování rychlosti jízdy v obci i mimo ni.

Během sedmi dnů středočeští policisté zkontrolovali 6 191 motorových vozidel a zjistili celkem 1657 přestupků. Většinu z nich vyřešili na místě blokovou pokutou. Na nich vybrali celkem 558 tisíc korun.

„Hlavním cílem akce bylo snížit neukázněné a agresivní chování některých řidičů za volantem a především snížit počet dopravních nehod a přestupků v silničním provozu,″ uvedla mluvčí středočeských policistů Jana Šteinerová.

Na neukázněné řidiče bylo „nasazeno″ přes 640 policistů a také speciální služební auta, která se používají především pro odhalování rychle jedoucích řidičů na dálnicích.

V síti kontrolovaných řidičů uvízla i dvacítka těch, kteří řídili pod vlivem alkoholu, pětadvacet jich vyjelo na dálnici bez známky, sedmnáct nezastavilo před železničním přejezdem nebo na něj vjelo na červenou.

autor: jum
Spustit audio