Policejní tým specializovaný na nevyřešené případy zřejmě odkrývá hrob u Českého Brodu

Policejní tým Tempus specializovaný na nevyřešené případy je od včerejška v akci na Kolínsku. Na poli nedaleko Českého Brodu detektivové kopou v zemi, kde zřejmě odkrývají starý hrob.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pátrání Zdiby - policisté pátrají i pod zemí

Pátrání Zdiby - policisté pátrají i pod zemí | Foto: Pavel Pavlas

Policisté uzavřeli část pole na okraji obce Štolmíř, která leží asi tři kilometry od Českého Brodu. V místech, kde od včerejška pracují, vyrostl velký modrý stan, který má i boční stěny, není tedy vidět, co se uvnitř přesně děje.

Na místě je několik policejních vozů, bagr i dodávka s lopatami a krumpáči. Přijeli také energetici, kteří obhlíželi terén, zřejmě kvůli elektrickým kabelům. Majitel přilehlé nemovitosti informoval, že policisté pracují v místech, kde bývalý majitel pozemku před lety vyhloubil jámu na odpadní jímku.

Zatím vše napovídá tomu, že je speciální tým detektivů na stopě další nevyřešené vraždě. Policejní prezidium pouze uvedlo, že na místě pracuje tým Tempus, který se specializuje na vyšetřování starých, dosud neobjasněných případů, a že vyšetřuje vážný zločin.

Jestli se ale jedná o vraždu, zatím oficiálně potvrzené není. Dá se tak však usuzovat podle případů, které už skupina Tempus od loňského března vyšetřila. Mimo jiné dopadla podezřelé z devět let staré vraždy podnikatele na Zlínsku nebo vraždy číšníka ve Zlíně, která se stala před 13 lety.

V některých médiích se spekuluje o tom, že by policejní akce na Kolínsku mohla mít souvislost se zavražděným kmotrem podsvětí Františkem Mrázkem. Spekulace vycházejí z toho, že několik kilometrů od místa, kde policisté pracují, stojí vila, v níž Mrázek dlouho bydlel.

Michal Trnka, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme