Policie pokládá Třískův pád za nešťastnou náhodu, hledá svědky

25. září 2017

Tragický pád herce Jana Třísky z Karlova mostu byl podle prvních zjištění policie pravděpodobně nešťastnou náhodou. ČTK to dnes řekl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. Zároveň vyzval všechny případné svědky sobotní události, aby se přihlásili na tísňovou linku.

"Informace zjištěné v rámci prošetřování vypovídají o tom, že se v dané situaci jednalo s největší pravděpodobností spíše o nešťastnou náhodu než o cílené jednání osmdesátiletého muže," uvedl Hulan.

Prověřování pádu dále pokračuje. "Policisté prošetřující tento případ prosí každého, kdo byl v inkriminovanou dobu kolem 16:00 v sobotu na Karlově mostě nebo v jeho blízkosti, třeba i jako pasažér nějaké výletní lodi, pořizoval si jakékoliv video nebo fotomateriály, nebo byl přímo svědkem té události, ať se přihlásí prostřednictvím linky 158," doplnil mluvčí. Tříska byl po pádu do Vltavy ve vážném stavu, v noci na dnešek zemřel v nemocnici.

Tříska byl po pádu do Vltavy ve vážném stavu, v noci na dnešek zemřel v pražské Ústřední vojenské nemocnici. V sobotu první informace hasičů o neštěstí na Karlově mostě uváděly, že muž do řeky skočil. Policie to ale v neděli nepotvrdila a uvedla, že událost vyšetřuje.

Čtěte také

zdroj: ČTK
Spustit audio

Více z pořadu