Policie pronásledovala kradené auto. Jeho řidič byl pod vlivem drog a Prahou ujížděl až 160kilometrovou rychlostí

3. říjen 2017

VIDEO V ČLÁNKU. V sobotu 30. září policisté v Poděbradské ulici zaregistrovali auta, které bylo podle záznamů ukradeno. Hlídka se za ním rozjela, ale ještě než stačila dát řidiči pokyn k zastavení, začalo vozidlo ujíždět.

Řidič kradeného vozu projel křižovatku na Spojovací na červenou a jeho rychlost místy dosahovala až 160 kilometrů za hodinu – v běžném sobotním provozu.

Pronásledování skončilo nehodou na křižovatce nedaleko Palmovky, když řidič pronásledovaného auta zezadu naboural do jiného vozu. Z místa nehody se pak ještě pokusil utéct.

Ukázalo se, že jednatřicetiletý muž měl zákaz řízení, a to až do roku 2030, a provedený test na drogy prokázal přítomnost amfetaminu. Auto bylo ukradeno pár dní předtím v Praze 10.

Policie muže stíhá za ohrožení pod vlivem návykové látky a maření úředního rozhodnutí a vykázaní. Za to mu hrozí až tři roky vězení. Navíc policie řeší, kde přišel k ukradenému autu.

Ve vozidle, do kterého muž naboural, cestovaly mimo jiné i dvě děti. Ty byly převezeny do nemocnice na preventivní prohlídku.

autor: redakce
Spustit audio