Požár motorestu Čtyři kameny u dálnice D10 nedaleko Hlavence už mají hasiči pod kontrolou

18. listopad 2017

AKTUALIZUJEME. Několik hodin bojovali středočeští hasiči s požárem střechy motorestu Čtyři kameny u Hlavence nedaleko Prahy. Motorest je u dálnice D10, která vede z Prahy směrem na Mladou Boleslav. Zásah je komplikovaný i tím, že hoří poblíž benzinové čerpací stanice. Krátce po 15. hodině dostali oheň pod kontrolu. S hašením jim pomáhá i vrtulník.

Hasiči vyhlásili po 13. hodině dokonce nejvyšší stupeň požárního poplachu. Problém měli s nedostatkem vody, kterou museli přivážet z několikakilometrové vzdálenosti. Hasičská auta k požáru přijíždějí po dálnici D10, která bylapro ostatní vozidla ve směru na Prahu uzavřena.

„ Pokud mám informace, je to bez zranění,“ potvrdil už po poledni mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Hasiči zasahovali i z výškové techniky. Přilehlá čerpací stanice musela být uzavřena.

Motorest byl vybudovaný v sedmdesátých letech minulého století, v místech kde se křížily cesty Stará Boleslav-Tuřice a Hlavenec-Podbrahy. Proto se toto místo nazývalo U Čtyř Kamenů a po něm byl pojmenovaný také motorest.

Motorest patřil k vyhledávaným místům pro turisty, natáčela se tam i řada filmů – například Vrchní prchni, Chobotnice z druhého patra nebo Buldoci a třešně. V posledních letech ale uzavřený objekt chátral.

V roce 2011 se motorest dočkal rekonstrukce. Jak se uvádí na jeho internetových stránkách, na původním pozemku vyrostla dřevěná koliba s kapacitou restaurace 300 míst.

Požár motorestu u Hlavence
autoři: Filip Titlbach , redakce , lng
Spustit audio