Požár motorestu u Hlavence: místní lidé přivezli zasahujícím hasičům guláš a čaj

19. listopad 2017

Zhruba stovka hasičů v sobotu bojovala s požárem motorestu na dálnici D10. Kvůli nedostatku vody a blízkosti čerpací stanice vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu. Na pomoc musel přiletět i vrtulník s tzv. bambivakem. Příčinu požáru budou dnes na místě zjišťovat vyšetřovatelé hasičů i policie.

Co požár způsobilo, zatím není jasné. „Jedna z možných příčin je závada komínového tělesa, ale může jít i o závadu elektroinstalace,“ uvedl v sobotu na místě mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Zasahujícím hasičům přinesli odpoledne dobrovolníci z Hlavence občerstvení. „Vezeme ze Staré Boleslavi guláš a čaj, aby se trochu zahřáli,“ prozradila jedna z žen.

Likvidace následků požáru motorestu u Hlavence

Budova motorestu je prakticky zničená. Požár zasáhl celou střechu, oheň se rozšířil i dovnitř budovy. Kvůli nedostatku vody musely na místo kyvadlově jezdit cisterny.

Hasiči při požáru vyhlásili nejvyšší, 4. stupeň poplachu. Ten se vyhlašuje jen při mimořádných situacích – např. když oheň ohrožuje celé obce nebo území větší než 1 kilometr čtvereční.

autoři: Filip Titlbach , von
Spustit audio