Požár v Mochově: den třetí. Definitivně uhašeno, škoda až sto milionů korun

25. únor 2018

Hasiči během noci po bezmála dvou dnech uhasili všechna skrytá ohniska požáru v areálu bývalých mrazíren v Mochově u Prahy a snížili stupeň požárního poplachu na první. Českému Rozhlasu to potvrdil mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. V noci hlídalo torzo budovy 14 jednotek, na místě zůstanou kvůli bezpečnosti i během neděle. Podle předběžných odhadů majitele škoda dosáhne 100 milionů korun.

„V ranních hodinách jsme se na místě sešli s majitelem, kterému jsme následně objekt předali,“ přiblížil situaci mluvčí. „Předpokládáme, že v pondělí v dopoledních hodinách se na místo dostaví i vyšetřovatel společně s kriminální službou, kteří budou zjišťovat, proč k požáru došlo,“ dodal.

Hala, ve které zemědělci skladovali brambory, začala hořet v pátek dopoledne. Hasiči likvidovali požár v areálu bývalých mrazíren i celou sobotu, pod kontrolu se jim podařil dostat až ve večerních hodinách.

Čtěte také

V sobotu využili hasiči speciální bagr s teleskopickým ramenem. Přijel i druhý pásový bagr se speciálními nůžkami na stříhání plechů a drcení betonu. S plameny bojovali s pomocí výškové techniky, aby se vyhnuli případným zraněním.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Podle předběžných odhadů majitele škoda dosáhne 100 milionů korun. Příčinu požáru budou hasiči znát nejspíš až za několik týdnů.

autor: redakce
Spustit audio