Praha kvůli Libeňskému mostu mění dopravu. Tramvaje jedou jinudy, vznikly i nové linky

20. leden 2018

Uzavírka Libeňského mostu zkomplikovala dopravu v hlavním městě. Nesmí na něj auta, autobusy ani tramvaje. Praha proto upravila plán městské hromadné dopravy. Řada spojů jezdí od soboty objízdnými trasami, cestujícím slouží také dvě nové tramvajové linky.

„Dochází k zavedení tramvajových linek číslo 30 v trase Bulovka, Okrouhlická, Kobylisy, Ládví a Sídliště Ďáblice. A dále 31 v trase Spojovací, Ohrada, Krejcárek a Palmovka,“ popsala mluvčí Dopravního podniku Aneta Řehková.

Nová je zastávka Vltavská, kterou cestující najdou na předmostí Hlávkova mostu. Využít můžou také novou zastávku Palmovka v ulici Sokolovská.

Problém mohou mít lidé dostat se na zastávku Maniny, která je obsluhována velmi omezeně linkou 156. Posílila ji proto nová linka X156, která jede po trase Nádraží Holešovice.

Dopravní podnik dočasně zrušil tramvajovou linku číslo 10. Cestující naopak mohou od soboty nově využít náhradní autobusovou dopravu X10, která jede po trase Palmovka, Vosmíkových a Bulovka. Vznikla také autobusová linka X95 v trase Palmovka, Vosmíkových, Bulovka, Ke Stírce, Kobylisy a Vozovna Kobylisy.

Autobusová linka 201 je v pracovní dny posílena v trase Nádraží Holešovice až Bulovka vloženými spoji s označením X201. Podrobnosti o dopravních změnách najdete na stránkách pražského dopravního podniku.

autor: ako
Spustit audio