Prázdniny mění jízdní řády. V Praze dočasně, v Příbrami a M.Boleslavi natrvalo

1. červenec 2016

Léto je spojené nejenom s dopravními uzavírkami, ale mění se taky jízdní řády. Pražská hromadná doprava začne v prázdninovém režimu fungovat od soboty. Ale například v Příbrami nebo v Mladé Boleslavi platí změny jízdních řádů už ode dneška a prázdninami neskončí.

Mladoboleslavské jízdní řády MHD se dost měnily už od dubna, takže teď už jsou změny jen drobné. Asi nejvýraznější změnou je to, že už nebude fungovat zastávka Kosmonosy, opravny. Úpravy se týkají taky některých spojů na lince A a u autobusů číslo 31, 42, 60, 71 a 72. Podrobně je najdete na stránkách dopravního podniku.

Změny čekají i na cestující v Příbrami. „Například byla úplně zrušena linka 5B z Příbrami do Orlova, která nebyla vytížená. Zrušené byly také pozdní večerní spoje - například u okružní linky 10B byl zrušen víkendový spoj ve 21:30 nebo u linky 2B ten poslední ve 22:45,“ potvrzuje mluvčí příbramské radnice Pavlína Svobodová.

V pražské MHD jsou letošní omezení podobná jako vloni. Tramvají bude jezdit méně a některé linky nevyjedou vůbec – týká se to linek 4, 6 a 13. Naopak beze změny zůstane většina příměstských vlakových linek. Navíc na začátku prázdniny čeká cestující i výluka v metru. Na trase C budou dělníci od soboty 2 července vyměňovat koleje. Výluka platí mezi stanicemi Pankrác a Roztyly až do neděle 10. července.

autoři: Lída Křesťanová , Monika Holubová
Spustit audio