Pražský ohňostroj připomněl vznik Československa, ve Vlašimi výročí města

1. leden 2018

Tradiční novoroční ohňostroje ozářily v pondělí vpodvečer oblohu na mnoha místech Středočeského kraje i v Praze. Pyrotechnická show s hudebním doprovodem v metropoli připomněla některá letošní jubilea, například sté výročí vzniku samostatného Československa, Pražské jaro nebo Sametovou revoluci.

Ohňostroj byl v 18:00 odpálen z Letenské pláně. Tisíce lidí při něm zaplnily ulice Prahy a rovněž mosty přes Vltavu. Na některých místech měly problémy s průjezdem osobní auta a na chvíli se zastavily i některé tramvaje.

Ohňostroj trval zhruba 11 minut a Praha za něj zaplatila přibližně jeden milion korun. K vidění byly podle pořadatelů například japonské sférické pumy, ohnivé hřiby simulující nálet, červené sloupy o výšce 18 metrů nebo velkorážní pumy s efektem české vlajky.

Během ohňostroje zněl i hudební doprovod, který živě přenášel Český rozhlas DAB Regina. Mezi jeho motivy se kromě státní hymny objevila například Óda na radost, Bugatti Step Jaroslava Ježka či úryvky známých filmových melodií.

Nový rok slavily ohňostrojem i ve středních Čechách

Tradiční světelná show byla na náměstí Starosty Pavla v Kladně. Dvě a půl hodiny před jejím začátkem se mohli zájemci podívat na Hurvínka ve filmu nebo si poslechnout revivalovou kapelu AC/DC - Ben Scot memorial band.

Novoroční ohňostroj si užili také ve Slaném, Nymburku, v Kolíně, u kutnohorského chrámu sv. Barbory a před jezuitskou kolejí nebo v Lysé nad Labem. Vlašim odstartovala i ohňostrojem letošní 700 výročí od založení města.

Novoroční ohňostroj 2018 v Kladně
Novoroční ohňostroj 2018 v Kladně
Novoroční ohňostroj 2018 v Kladně
Bludiště v Unhošti
Novoroční ohňostroj 2018 v Praze
Novoroční ohňostroj 2018 v Praze
Novoroční ohňostroj 2018 v Praze
autor: redakce
Spustit audio