Předpremiéra Vorlova Instalatéra z Tuchlovic přitáhla do kina v obci na tisíc lidí

25. září 2016

Letní kino zprovoznili na konci září v Tuchlovicích na Kladensku. Důvodem byl film režiséra Tomáše Vorla, který loni v obci natáčel a který teď místní mohli vidět v předpremiéře. Zájem byl tak velký, že lístky na první promítání zmizely během pár hodin, a vyprodané bylo i dodatečné představení.

Na film režiséra Tomáše Vorla natočený podle místního řemeslníka zavítala víc než třetina vesnice na Kladensku. Na některé obyvatele už se lístek nedostal, a tak se dívali přes plot.

Postavě instalatéra je 40 let a stále žije se svojí matkou. Většinou jezdí za zákazníky na kole a nepoužívá mobilní telefon. Na promítání ale nedorazil a odmítá, že by film byl natočený podle něj.

„My všichni víme, že to je o něm, skoro opravdu takhle žije. My ho takhle i vnímáme,″ říká nezávislá místostarostka Iva Pencová. A s jejím názorem se shodují i mnozí místní.

Kvůli promítání snímku Tuchlovice mimořádně zpřístupnily letní kino, které naposledy fungovalo na konci 90. let. „Na první promítání se během tří hodin prodalo 490 lístků, tudíž jsme zkoušeli, jestli může být ještě jedno promítání, kdy se prodalo dalších 480 lístků,″ přibližuje zájem o film místostarostka Pencová. V Tuchlovicích přitom žije zhruba dva a půl tisíce lidí.

Potlesk při závěrečných titulcích dal jasně najevo, že Tuchlovickým se film líbil.

autor: fir
Spustit audio