Prezident Zeman je na návštěvě středních Čech

18. duben 2016

Třídenní návštěvu středních Čech dnes zahájil prezident Miloš Zeman. Sešel se s představiteli kraje a pak postupně zavítá i na Benešovsko, Berounsko a Příbramsko.

Po dnešní návštěvě Krajského úřadu Středočeského kraje zamířil do Vlašimi, kde se setká se zaměstnanci firmy, která se zabývá výrobou střeliva. Na nádvoří vlašimského zámku pak debatoval s občany.

Úterní prezidentův program začne v Bystřici u Benešova. V letecké škole bude Miloš Zeman diskutovat s piloty a kadety. Odpoledne má naplánovanou návštěvu Berouna a „kolečko“ krajem zakončí v Sedlčanech. Ve středu pak s dělostřelci v Jincích probere téma Vojenského újezdu Brdy. Prezident totiž svým podpisem loni v lednu definitivně rozhodl o jeho zrušení.

Prezident při své minulé návštěvě kraje, která se konala koncem loňského dubna, zamířil do Kladna, Rakovníku, Milovic na Nymbursku, Dobrovice na Mladoboleslavsku, na čáslavské vojenské letiště a do Brandýsa nad Labem. Při první oficiální cestě po regionu v roce 2013 navštívil mimo jiné Kutnou Horu, Příbram, rodný Kolín nebo Nymburk.

autor: Kristýna Prošková
Spustit audio