Muž přepadl v centru Prahy obchod se zbraněmi. Prodavač je zraněný, podezřelý zemřel v nemocnici

24. červenec 2017

V centru Prahy přepadl muž prodejnu zbraní v Opletalově ulici. Při přepadení byl zraněn i prodavač, jeden měl střelné, druhý bodné poranění. Podezřelý v nemocnici svému zranění podlehl. Opletalova ulice byla částečně uzavřena, její okraje hlídali zakuklení policisté se samopaly. Případ vyšetřují kriminalisté.

Krátce po 11. hodině se k místu přepadení v Opletalově ulici sjelo několik houkajících policejních aut, vzápětí také záchranáři. Policisté ulici částečně uzavřeli, okraje ulice hlídali zakuklení policisté se samopaly.

Záchranáři nejprve z budovy, kde sídlí také pojišťovna a půjčovna aut, odvezli na pojízdných nosítkách zraněného muže, který byl pravděpodobně napojen na přístroje, které monitorovaly činnost orgánů. Později byl z budovy na nosítkách vyvezen další muž, který měl na krku zpevňující límec.

Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové šlo o potyčku mezi dvěma muži, jednatřicetiletým a čtyřiačtyřicetiletým. "Dvě minuty po jedenácté jsme dostali tísňovou výzvu od policie, která nás žádala o součinnost v ulici Opletalova," řekla mluvčí.

Jeden z mužů byl postřelený, druhého lékaři odvezli s bodným poraněním. U postřeleného muže nastala podle mluvčí na krátkou dobu srdeční zástava, záchranářům se ho ale podařilo oživit. "Oba dva jsme poté předali na anesteziologicko-resuscitační oddělení - jednoho do vojenské, druhého do vinohradské nemocnice," dodala Poštová.

Podle pracovnice pojišťovny, která v domě sídlí, muž ozbrojený nožem v obchodě se zbraněmi zranil nožem prodavače, jeho kolegyně následně útočníka postřelila.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Více z pořadu