Příbram si neuhlídala závěr zápasu a v nastavené minutě přišla se Spartou o remízu

29. duben 2017

Boj o záchranu ve fotbalové lize nabírá grády, Příbram už je zase poslední. Postaral se o to muž, který ze středočeského klubu v zimě zmizel v situaci zdánlivě beznadějné a teď se k Litavce vrátil pro tři body s pražskou Spartou. Přitom ještě v devadesáté minutě bylo skore vyrovnané 1:1. Rozhodla až první nastavená minuta.

„Jsme zklamaní, protože jsme zápas ztratili v závěru taktickou chybou na půlce hřiště. Kacafírek šel do hry, aby balony udržel. A prvním dotykem s míčem to z první sklepává na střed hřiště a my z toho dostaneme gól. Jinak musím hráče za výkon pochválit. Já si nepamatuji, že bychom se Spartou sehráli takhle vyrovnané utkání," řekl příbramský trenér KamilTobiáš.

Právě za jeho krátké působení se středočeské mužstvo znovu naučilo střílet góly a vyhrávat. V minulém kole porazilo venku Jablonec 2:4. Teď bylo blízko remíze.

Pravdou je, že vyrovnávací gól Jana Rezka v nastavené druhé minutě prvního poločasu, byl pro Příbram tak trochu šťastný. Sparťan Lukáš Vácha vyslal nedůraznou malou domů a Rezek byl u míče dřív než vybíhající sparťanský brankář.

Těsně před konečným hvizdem Sparta Příbrami branku v nastavení vrátila. Rumunský záložník Bogdan Vatajelu pronikl do vápna, poslal přihrávku Josefu Šuralovi a ten poslal balon do brány.

FK Příbram je tak sice znovu na konci tabulky, na čtrnáctou Jihlavu ztrácí dva body.

autoři: jkb , jum
Spustit audio