Příbramští fotbalisté touží vrátit k Litavce evropské poháry. Zbývá poslední krok

24. květen 2015

Fotbalisté Příbrami se zase přiblížili účasti v evropských pohárech. V předposledním kole Synot ligy zdolali po gólech Suchana, Zemana a Fořta Brno 3:2. Tým trenéra Pavla Tobiáše tak v tabulce neskončí hůř než pátý.

Na fotbalovém stadionu v Příbrami vládla včera mezi fanoušky euforie. O ni se postaral například Martin Zeman, který v 68. minutě vstřelil penaltu a dostal tak domácí mužstvo do vedení 2:1.

Jenže ani po proměněné penaltě nebylo hotovo. Brno totiž dokázalo i podruhé vyrovnat a ještě v 85. minutě to bylo 2:2, což pro jednoznačného favorita nebylo nic příjemného.

„Nervozita přibývá, ale věřil jsem, že jako tým máme velkou sílu a že to v posledních minutách otočíme a tři body uděláme,“ nechal se po zápase slyšet střelec úvodní branky Jan Suchan.

Pro příbramského trenéra Pavla Tobiáše infarktové utkání nakonec rozhodl Pavel Fořt, který poslal míč za záda brněnského brankáře pět minut před koncem druhého poločasu. "Byl bych smutnej, kdyby skončila sezona a já neměl na kontě žádnej gól. A jsem hlavně rád, že Příbram snad bude hrát poháry," řekl střelec včerejšího posledního gólu.

Fanoušci Jablonce

Jisté můžou mít účast v Evropské lize Příbramští už ve středu, pokud ve finále domácího poháru Jablonec zvítězí nad Libercem. A tak se ten den ze Středočechů stanou zarytí fanoušci svých jabloneckých soupeřů.

„Budeme se modlit, aby Jablonec finále zvládl. Určitě to budeme sledovat a budeme fandit,“ tvrdí autoři sobotních gólů Suchan, Zeman a Fořt.

Ale je tu i záložní plán, pokud domácí pohár vyhraje Liberec. To by Příbram k účasti v Evropské lize potřebovala přeskočit Mladou Boleslav na čtvrtém místě soutěže, k čemuž potřebuje v posledním kole získat v Plzni víc bodů než ona doma proti Jihlavě. „To mě vůbec nenapadlo, tak se připravíme na Plzeň,“ naznačuje bojovnost mužstva trenér Pavel Tobiáš.

Touha vrátit k Litavce znovu evropské poháry je po čtrnácti letech za západě středních Čech velká.

autor: jsu
Spustit audio