Pro mužstvo je to v tuto chvíli nejlepší řešení, uvedl po odchodu ze Sparty trenér Ščasný

Naposledy se fotbalisté Sparty a její fanoušci radovali z vítězství před devětadvaceti dny. Od té doby kromě porážek jen dvakrát remizovali a navíc nepředváděli bůhvíjaký fotbal. I proto se dnes s vedením domluvil na předčasném konci svého angažmá kouč Zdeněk Ščasný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý trenér fotbalové Sparty Zdeněk Ščasný

Bývalý trenér fotbalové Sparty Zdeněk Ščasný | Zdroj: ČTK

Po tažení Evropskou ligou v uplynulé sezoně, kde Ščasného Spartu vyřadila až ve čtvrtfinále soutěže Žlutá ponorka z Villarealu, se v té letošní jeho svěřencům nedařilo.

„Zásadním důvodem byly neuspokojivé výkony a výsledky A týmu v aktuální sezoně,“ potvrzuje mluvčí letenského týmu Ondřej Kasík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zásadním důvodem byly neuspokojivé výkony, říká k tiskový mluvčí fotbalové Sparty Ondřej Kasík k ukončení spolupráce s trenérem Zděnkem Ščasným

Pod Ščasného taktovkou Sparťané nezvládli kvalifikaci o Ligu mistrů, tu o Evropskou ligu sice ano, ale velmi těsně. V ePojisteni.cz lize vyhráli z osmi zápasů čtyři a na první Zlín aktuálně ztrácí pět bodů. Nedělní prohrané derby se Slavií, navíc na domácí půdě, tak bylo pro devětapadesátiletého trenéra posledním zápasem na lavičce Sparty.

„Vyhodnotil jsem si to naprosto pragmaticky. Dal jsem návrh, který vedení klubu akceptovalo. Dohodli jsme se společně na tom, že v danou chvíli bude pro mužstvo nejlepší, když skončím,“ říká už bývalý trenér Sparty Zdeněk Ščasný, který při své druhé štaci odkoučoval stejně jako při té první 45 utkání a v nich dosáhl i na shodný počet 28 výher.

Ščasný končí ve Spartě. S vedením se domluvil na ukončení spolupráce

Číst článek

Mužstvo teď dočasně připravují jeho asistenti a vedení klubu hledá nástupce. A to nejen s ohledem na odborné kompetence.

„Přivést nového trenéra v co nejkratším možném termínu je důležitá věc i s ohledem na to, že nás ve čtvrtek čeká utkání v Evropské lize proti Interu Milán a následně pak ligový zápas v Brně. Na druhou stranu v tuto chvíli nelze předjímat, jakým způsobem se budou vyvíjet jednání s kandidáty na trenérskou pozici ve Spartě,“ uvedl mluvčí Sparty.

Konkrétnější ale Ondřej Kasík být v tuto chvíli nechtěl a žádné jméno neprozradil. Velmi dobrá pověst podpořená výsledky provází Jindřicha Trpišovského, který je ale pod smlouvou v Liberci a vyvázat ho z ní by mohlo být i časově náročné. Spekuluje se i o Ivanu Haškovi, který ve Spartě působil naposledy právě po prvním angažmá Ščasného. Další variantou by mohl být zahraniční odborník.

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme