Protestujících taxikářů je dnes méně, na Strahově je asi 1000 vozů

9. únor 2018

Na pražském Strahově se dnes ke 13:00 podle informací organizátorů protestu taxikářů shromáždila zhruba tisícovka vozů. Místopředsedkyně Asociace koncesionářů v taxislužbě Karolína Venclová na místě zpravodaji ČTK řekla, že při čtvrtečním protestu, který začal už dopoledne, bylo ve stejnou dobu na místě asi 1600 aut. Do centra města taxikáři vyrazí ve 14:00, a to jednou trasou, kteru zatím organizátoři neupřesnili.

Dnešní trasa bude podle Venclové kratší než čtvrteční. Tehdy řidiči vyjeli ze Strahova ve dvou kolonách. Jedna jela přes Chotkovy sady, kolem úřadu vlády a přes Hlávkův most na magistrálu. Druhá sjela ze Strahova na Holečkovu ulici a poté přes Zborovskou ulici, Jiráskův most a Resslovu ulici na I. P. Pavlova, kde rovněž najela na magistrálu. Poté taxikáři dvě hodiny jezdili ve smyčce po obou trasách tam a zpátky. Část řidičů se dodržených tras nedržela a kolona se částečně rozpadla.

Taxikáři protestují proti alternativním přepravním službám typu Uber. Řidiči taxi o alternativních přepravních službách tvrdí, že jde o nekalou konkurenci. Viní stát z toho, že vůči ní nic nepodniká. Podle Venclové slouží i dnešní protest jako apel na premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO) a jeho vládu, aby situaci řešila. Venclová také řekla, že taxikáři budou v protestní akci pokračovat. O víkendu sice protestovat nebudou, opět by se ale měli sejít v pondělí.

zdroj: ČTK
Spustit audio