Rumunská ambasáda: Pět ze šestí obětí výbuchu v Kralupech pochází z Rumunska

23. březen 2018

Pět ze šesti obětí čtvrtečního výbuchu v kralupské chemičce byli rumunští občané. Podle agentury AFP to oznámilo rumunské ministerstvo zahraničí. Poslední obětí je podle policie Čech. V chemičce explodovala tankovací nádrž.

Policie zatím pouze potvrdila, že mezi mrtvými jsou cizinci. "Oficiálně známe totožnost tří osob, z toho dva jsou cizinci a u tří totožnost budeme znát až po znaleckém zkoumání. Pravděpodobně se bude jednat také o cizince, ale to nemůžeme v tuto chvíli jednoznačně říci," uvedla Johnová. Celkem si čtvrteční exploze tankovací nádrže vyžádala šest mrtvých a dva zraněné.

Podle rumunského ministerstva zahraničí bylo pět ze šesti usmrcených rumunskými občany. Zástupci rumunské ambasády v Praze navštívili také dvě pražské nemocnice, které pečují o lidi zraněné při neštěstí, aby zjistili, zda Rumuni nejsou i mezi nimi.

Oběťmi nejsou podle dřívějších informací zaměstnanci Unipetrolu, kterému chemička patří, ale dodavatelské firmy. Policisté a hasiči dnes pokračují ve vyšetřování výbuchu. Kriminalisté také vyslýchají svědky a zjišťují, zda nebyly porušeny předpisy.

autor: Filip Titlbach | zdroj: ČTK
Spustit audio