Ščasný končí ve Spartě. S vedením se domluvil na ukončení spolupráce

Po neúspěšném pražském derby končí jako trenér pražské Sparty Zdeněk Ščasný. Vedení klubu na klubových stránkách oznámilo, že se s trenérem domluvilo na ukončení spolupráce a tým dočasně přebírají asistenti Stanislav Hejkal, David Holoubek a Zdeněk Svoboda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný, trenér AC Spata Praha

Zdeněk Ščasný, trenér AC Spata Praha | Foto: Filip Jandourek

„Byla to oboustranná dohoda. I Zdeněk Ščasný sám předstoupil s návrhem ukončení spolupráce. Výsledkem toho byla dohoda obou stran. Zásadním důvodem byly neuspokojivé výkony A týmu v aktuální sezoně,“ řekl Českému rozhlasu ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Tréninky Sparty dočasně povedou asistenti Stanislav Hejkal, David Holoubek a Zdeněk Svoboda. Vedení klubu se ale soustředí na výběr nového hlavního trenéra. Už ve čtvrtek přitom čtvrtý tým aktuální ligové tabulky hostí v Evropské lize Inter Milán.

Osudným se 59letému Ščasnému stalo nedělní pražské derby. Sparta po matném výkonu podlehla Slavii 0:2. „Jsem trenér zodpovědný za výkony. Teď si musíme vyhodnotit, jestli mužstvu mám co dát, nebo ne. Jestli to má smysl,“ uznal po zápase. U mužstva skončil o den později.

Na Letné Zdeněk Ščasný působil necelý rok a půl. Nejúspěšnější období zažíval na jaře letošního roku, kdy Spartu dovedl do čtvrtfinále Evropské ligy, v domácí soutěži ale skončil až za Plzní.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme