Slávisté nevyužili šance a remizovali. Boleslav prohrála v Makedonii, výhru Liberce zařídil Vůch

Tři české týmy vstoupily rozdílně do třetího předkola Evropské ligy. Zatímco Milan Škoda nedokázal využít šance Slavie a zápas s portugalským Rio Ave skončil 0:0, Egon Vůch vstřelila dva góly Liberce a zařídil vítězství v Rakousku. Nejhůř dopadla v prvním zápase Mladá Boleslav, která prohrála v Makedonii na hřišti Škendije Tetovo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia - Rio Ave

Slavia - Rio Ave | Zdroj: ČTK

Trenér Dušan Uhrin mladší udělal oproti zápasu proti Estoncům jednu změnu v sestavě. Místo Zmrhala bude na kraji zálohy operovat Jaroslav Mihalík, který včera oslavil 22. narozeniny. Vepředu sešívaní spoléhali na duo Škoda – Van Kessel, které zařídilo postup.

Právě Milan Škoda vstřelil pět minut před koncem prvního poločasu přes hlavu krásný gól, jenže Eden vybuchl nadšením zbytečně. Ruský rozhodčí předtím viděl faul domácího útočníka a branku neuznal. Dříve byl v šanci i Van Kessel, jenže tomu se zakončení nepovedlo.

„Je škoda, že rozhodčí neuznal gól Milana Škody, který byl podle mě regulérní,“ říká trenér Dušan Uhrin mladší o krásné akrobacii, díky které slávistický útočník dal před přestávkou gól, který ale neplatil.

„Myslím, že to faul nebyl. Šel jsem do něj tělem, udělal jsem si prostor, ale písknul to, co se dá dělat. 0:0 není nejhorší, protože jsme nedostali gól, ale na to, kolik jsme měli šancí, nás samozřejmě mrzí, že jsme nevyhráli. Jednoznačně zápas jde za mnou, že jsem to prostě nezvládl v koncovce,“ tvrdí Milan Škoda.

Portugalský tým byl jistější v při hře s míčem, jenže nedostával se do blízkosti branky, a tak to zkoušel z dálky. Rány Ribiera i Krovinoviće ale spolehlivě vyrazil brankář Pavlenka.

Střelecky aktivnější byl portugalský tým, výraznější šance ale měli domácí. Hrot Milan Škoda však žádnou z nich nevyužil ani po změně stran. První ránu zpoza vápna brankář Cássio vyrazil.

Nejlepší zákrok večera si ale Brazilec v portugalské brance nechal na 74. minutu. Proti Škodově hlavičce z malého vápna předvedl fantastický reflex. Ubránil své čisté konto i konečný výsledek 0:0.

Po bezgólovém prvním zápase rozhodne o postupujícím odveta, která se hraje za týden v Portugalsku.

Mladá Boleslav vstoupila do třetího předkola EL v Makedonii a ze hřiště tamního vicemistra Škendije Tetovo si neveze dobré vyhlídky pro odvetu. Po bezbrankovém prvním poločase přišla velká komplikace pro tým Karla Jarolíma hned 7 minut po přestváce. Stoper Lukáš Hůlka fauloal unikajícího Hasaniho, fauloval a byl vyloučen.

Proti oslabeným Středočechům domácí prosadili hned dvakrát. V 69. minutě vyšperkoval čerství Victor Juffo svou první akci na hřišti přihrávkou na Stenia Júniora. Ten neměl problém se zakončením do prázdné branky. Podruhé brankáře Diviše překonval Feran Hasání o 6 minut později.

Mladá Boleslav se tak v odvetě musí pokusit odvrátit dvoubrankové manko, první zápas prohrála 0:2.

Největší šance na postup má po prvním zápase Liberecký Slovan, který sice sice na hřišti Admiry Wacker Mödling rychle prohrával, pak se ale předvedl Egon Vůch. Nejdřív vyrovnal parádními nůžkami a v 69. minutě dorazil vlastní hlavičku a rozhodl o výhře Slovanu 2:1.

Zápas nebyl zajímavý jen počtem gólů. Na stadionu třikrát vypadlo osvětlení a utkání muselo být na více než půl hodiny přerušeno. O čtvrtý mimofotbalový vzruch se postaral opilý fanoušek. Ani ten ale domácím k vyrovnání nepomohl.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slavia Praha - Rio Ave 0:0
Rozhodčí: Lapočkin - Lebeděv, Kudrjavcev (všichni Rus.). ŽK: Hušbauer, Souček, Bořil - Tarantini. Diváci: 15.082.
Sestavy:
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Souček, Hušbauer - Van Kessel, Kenija (80. Ščuk), Mihalík (59. Zmrhal) - Škoda. Trenér: Uhrin ml.
Rio Ave: Cássio - Nadjack, Roderick, Marcelo, Rafa Soares - Wakaso - Novais, Krovinovič (69. Guedes), Ribeiro (82. Tarantini) - Dias, Yazalde (58. Héldon). Trenér: Capucho.

Škendija Tetovo - Mladá Boleslav 2:0
Branky: 69. Stenio Júnior, 75. Hasani. Rozhodčí: Kučin - Bělskij, Chodin (všichni Kaz.). ŽK: Todorovski (Škendija). ČK: 53. Hůlka (Mladá Boleslav).
Sestavy:
Škendija: Zahov - Todorovski, Bejtulai, Cuculi, Demiri - Alimi (66. Juffo), Vujčič - Radeski (46. Taipi), Hasani, Stenio Júnior - Ibraimi (81. Imeri). Trenér: Akrapovič.
Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman - Rada, Jánoš - Vukadinovič, Magera (82. Takács), Kalabiška - Mebrahtu (46. Chramosta, 59. Keresteš). Trenér: Jarolím.

FC Admira Wacker Mödling - Slovan Liberec 1:2 (1:1)
Branky: 7. Knasmüllner - 11. a 69. Vůch. Rozhodčí: Özkahya (46. Palabiyik) - Satman, Kan (všichni Tur.). ŽK: Toth, Vastic, Strauss - Breite. ČK: 90.+2 Vastic. Diváci: 2245.
Sestavy:
Admira: Kuttin - Zwierschitz, Strauss, Wostry, Ebner - Lackner, Toth (56. Spiridonovic) - Sax, Knasmüllner, Bajrami (56. Vastic) - Starkl. Trenér: Lederer.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (80. Nitrianský), Ševčík, Vůch (88. Navrátil) - Komličenko (60. Baroš). Trenér: Trpišovský

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme