Sledovali jsme ONLINE: Sparta během dvou minut otočila zápas s Brnem a porazila Zbrojovku 2:1

Pražská Sparta musela v dnešním utkání proti Brnu nutně bodovat, aby neztratila kontakt s vedoucí Plzní, která vyhrála v Jablonci. Letenští sice prohrávali, ale v druhé půli dvěma góly během dvou minut zápas otočili a porazili Brno 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Řezníček a Jakub Brabec v dnešním utkání v Praze na Letné

Jakub Řezníček a Jakub Brabec v dnešním utkání v Praze na Letné | Zdroj: ČTK

Sparta Praha se v dnešním utkání proti Brnu snažila dotáhnout se na vedoucí Plzeň. Ta v odpoledním utkání přehrála Jablonec 1:0 a vytvořila na letenský tým tlak. Pražané mu ale odolali a bodový rozestup mezi prvním a druhým týmem soutěže zůstane i po dnešní dohrávce tříbodový.

Sparta se od začátku snažila zatlačit brněnské hráče do obrany a posílala před hostujícího brankáře centr za centrem. Brno trpělivě bránilo, vyčkávalo a hrozilo především z protiútoků. Jeden z nich dokázal proměnit Melichárek. Sparta tak po prvním poločase prohrávala s Brnem 0:1.

V druhé půli dokázala Sparta přetavit svůj tlak v góly. Během pouhých dvou minut dokázali Juliš a Lafata otočit skóre zápasu ve svůj prospěch. Brno pak mělo ještě dvě velké šakce v rychlém sledu, ale obě výborně zlikvidoval domácí brankář Bičík. Sparta porazila Brno 2:1.

Pražané si minulý týden zajistili postup do jarní fáze evropské ligy a dali tak zapomenout na poslední ligový zápas, ve kterém podlehli Liberci.

Brněnští hráči dokázali v aktuální sezoně přehrát nejlepší týmy ligy. Na domácím hřišti porazili prozatím vedoucí Plzeň 1:0. Ukázali také, že dokážou hrát útočný fotbal, když Liberci nasázeli tři góly a porazili ho 3:1.

V rámci dohrávky patnáctého kola Synot ligy se dnes hrály tři zápasy. Kromě již zmíněné plzeňské výhry 1:0 nad Jabloncem se zrodil velice překvapivý výsledek ve Zlíně. Domácí hráči dokázali přehrát účastníka letošního ročníku Evropské ligy Liberec jasně 2:0 a dotáhli se na svého soupeře v tabulce.

Sparta Praha - Zbrojovka Brno 2:1 (0:1)

Branky:
68. Juliš, 70. Lafata - 32. Řezníček. Rozhodčí: Ardeleánu - Vlasjuk, Dobrovolný. ŽK: Brabec - Malík, R. Buchta, Košťál. Diváci: 5731.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme