Smrtelná nehoda na D6 u Velké Dobré zastavila provoz na dálnici

5. prosinec 2016

Tragédií skončila jízda posádky Citroenu C2 na dálnici D6 u Velké Dobré na Kladensku. Ve chvíli, kdy se řidič se spolujezdcem snažili zjistit poruchu auta, do nich narazilo další vozidlo.

Jeden z mužů srážku nepřežil, druhého převezli záchranáři s těžkým zraněním do nemocnice.

„Se svým spolujezdcem zajišťovali místo nehody, když do nich narazila řidička Škody Octavia,″ popsala nehodu mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Řidička se psychicky zhroutila.

Dálnice musela být uzavřena, dopravu policie odklání přes Kačici, Smečno na slánskou dálnici D7.

Řidiči mohou také sjet na takzvanou bývalou karlovarskou silnici, která vede například z Nového Strašecí přes Stochov-Slovanku, Tuchlovice, Kamenné Žehrovice, Doksy, Velkou Dobrou, Unhošť a Hostivice, nebo se za Unhoští znovu napojit D6.

Potíže na silnicích měli řidiči už v neděli večer. Přes dvě hodiny byla uzavřená slánská dálnice D7 v obou směrech kvůli několika nehodám. První z nich se stala po půl sedmé večer u pražského letiště ve směru do metropole, kde bouralo několik osobních aut i nákladní vozidlo. Zhruba o dvacet minut později havarovaly dva osobáky v protisměru, a poté došlo minimálně k ještě jedné dopravní nehodě. Jejich příčinou byla špatná viditelnost, námraza

autoři: jum , kne
Spustit audio