Sněžení působilo řidičům problémy. Bourali na D11 u Sadské, potíže měla i letiště

10. prosinec 2017

Středočeské silničáře v neděli v podvečer zaměstnalo náhlé sněžení. Do terénu postupně nasadili prakticky všechnu techniku. Mnozí řidiči počasí přesto podcenili, policisté vyjížděli k většímu počtu nehod.

Srážky přišly do regionu po 16 hodině. "Na silnicích se drží sníh a poměrně dost do toho fouká," upozornil dispečer. Sypače nejdříve vyjely na silnice na Benešovsku, Kladensku a Mladoboleslavsku. Postupně se přidaly i na Kutnohorsku a dalších místech.

„Jedeme za sypačem, takže se tvoří kolona,″ hlásil Zelené vlně jeden z řidičů na dálnici D5 ve směru na Beroun.

Policisté a hasiči měli v podvečer více výjezdů k dopravním nehodám. Řidiči bourali například na hradecké dálnici D11 u Sadské na Nymbursku nebo na silnici první třídy u Lysé nad Labem.

„Na 26,5 kilometru se srazila tři osobní auta, následně jedno z nich začalo hořet,″ popsala nehodu na dálnici policejní mluvčí Michaela Nováková. Nikdo se nezranil.

Husté sněžení a mrazivé teploty zkomplikovaly leteckou dopravu nad Evropou. Rušení pravidelných linek se dotklo také Prahy, odkud v neděli neodletělo zhruba deset spojů do Frankfurtu, Amsterodamu, Londýna nebo Mnichova.

autor: redakce | zdroj: ČTK
Spustit audio