Sníh komplikuje dopravu po celých středních Čechách

4. leden 2017

Na středočeských silnicích komplikuje cestování silný vítr a sněhové jazyky. Silničáři vyjeli s veškerou technikou a plno práce mají i hasiči. Od půlnoci za sebou mají už přes třicet výjezdů - běžně přitom v průměru mívají kolem dvaceti výjezdů denně. Nejčastěji zatím zasahují v okresech v okolí Prahy a na Mladoboleslavsku.

Na silnici z Prahy ve směru na Tábor uvízly v kopci před Miličínem desítky kamionů. V koloně čekají řidiči už několik hodin. Silnice je špatně sjízdná i před Voticemi a Olbramovicemi. Namrzlá a zasněžená silnice je také u obce Vlkava na Mladoboleslavsku. Nesjízdná je i silnice mezi obcemi Chýně - Chrášťany na Kladensku. „Tvoří se tam metrové závěje,“ potvrdil Miroslav Dostál z Krajské správy a údržby silnic.

Silničáři se tam snaží sníh ze silnice odstranit, ale práci jim ztěžuje silný vítr, který v nárazech dosahuje až 70 kilometrů v hodině. Uzavřená je i silnice I/38 u obce Nové Dvory mezi Kolínem a Kutnou Horou, objízdná trasa vede přes Starý Kolín. Na silnici z Uhlířských Janovic na Kostelec nad Černými lesy kvůli sněhovým jazykům nejedou ani autobusy.

autoři: von , Monika Holubová
Spustit audio