Sparta se o Ligu mistrů pokusí i bez Srníčka. Jeho vizi předává gólmanům nástupce Zítka

Je tu další z mnoha pokusů fotbalové Sparty vrátit se do Ligy mistrů. Od roku 2005, kdy tým z Letné hrál v této soutěži o slávu a miliony naposledy, byly všechny neúspěšné. Dnes ve 20 hodin ve třetím předkole proti Steaue Bukurešť začne v Praze první takový pokus od nenadálé a stále bolestné smrti trenéra sparťanských brankářů Pavla Srníčka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér brankářů Sparty Daniel Zítka

Trenér brankářů Sparty Daniel Zítka | Foto: AC Sparta Praha

„I po tom půl roce cítím, že jsem ten, co po něm dostal práci. To je nejhorší, co mě mohlo potkat. Když po kamarádovi, který umře, musíte nastoupit do jeho práce, je to strašně těžké,“ vzpomíná současný trenér brankářů Sparta Daniel Zítka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Daniel Zítka převzal místo Pavla Srníčka, brankářům ve Spartě se snaží předat jeho vizi

Pro Srníčkova nástupce zatím neplatí, že čas všechno zahojí. Vzpomínky se mu vynoří pokaždé, když vejde do jeho bývalé kanceláře, což je teď na prahu nové sezony většinou den co den.

Navíc i na dalších místech letenského stadionu jsou i po letní přestávce místa připomínající někdejšího reprezentanta a naposledy kouče sparťanských gólmanů, který v prosinci v 47 letech zemřel.

„Prožil jsem s ním tři a půl roku nejen na hřišti, ale i u skleničky červeného vína. Vím o něm spoustu věcí, byli jsme dobří kamarádi. V trenérském řemesle mě obohatil tím, že jsem se od něho mohl učit,“ říká trenér, který si Ligu mistrů zachytal za Anderlecht.

„Aspoň můžu ukázat, jak to trenér Srníček chtěl. Jakou měl vizi brankáře,“ dodává Daniel Zítka.

Na porážku z přípravy hráči Plzně zapomněli. Ale Karabach určitě má kvalitu, varuje Pivarník

Číst článek

Srníčkův styl trénování částečně převzal a v nadcházející sezoně ho může uplatňovat na velmi silné dvojici. Sparta vstoupí v sobotu do nového ligového ročníku a už dnes do kvalifikace Ligy mistrů s loňskou jedničkou Davidem Bičíkem i s reprezentantem Tomášem Koubkem.

Proti Steaue Bukurešť nastoupí na Letné dnes ve 20 hodin a Český rozhlas vám jako jediný nabídne volně šířený přímý přenos. Naladíte ho na našem webu a celý zápas odvysílá i Radiožurnál.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme