Špatně spal, pak Gino van Kessel spasil Slavii. Zraněný nejsem, hlásí s úlevou

Fotbalová Slavie chce být znovu elitním českým týmem. Finance po příchodu čínského majitele má, a také draze nakupuje. Nejvíc zatím dala teď v létě za Gina van Kessela. Tenhle ofenzivní hráč by měl být spolu s Milanem Škodou velkou útočnou hrozbou pro soupeře. Při jejich prvním společném utkání proti Levadii Tallinn možnou sílu naznačili - oba skórovali a rozhodli tak o postupu do dalšího předkola Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gino van Kessel vstřelil Levadii postupový druhý gól

Gino van Kessel vstřelil Levadii postupový druhý gól | Zdroj: ČTK

Na Milana Škodu se ve Slavii spoléhá už delší dobu, a Gino van Kessel by měl být dalším fotbalistou, který se postará o góly pro "červenobílé". Při premiéře sice nehrál nijak oslnivě, ale to hlavní zvádl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gino van Kessel rozhodl utkání proti Levadii Tallinn i přestože špatně spal

„To, že dal gól a asistenci, mluví za vše. Ale celý mančaft musíme hrát trošku líp, aby to nějak vypadalo,“je jasné Milanu Škodovi, že prostoru na zlepšení je stále hodně. Ale proti Levadii zklamání hned na úvod sezóny nepřišlo.

„Musím říct, že to pro nás byla povinnost. Ale úplně lehce se to nevyvíjelo, takže úleva je,“ oddechl si nejen slavistický kanonýr. Že příště ukáže víc kvality, slíbil i Gino van Kessel, který se sebou nebyl spokojený. Na hřišti vydržel jen necelých 70 minut, a pak musel střídat. A fanoušci se možná lekli, že se drahá posila ze slovenského Trenčína hned zranila.

„Nejsem zraněný. Jen jsem trochu cítil křeč v lýtku, protože mě nakopli v prvním poločase. Nespal jsem před zápasem moc dobře, neměl jsem dobrou postel, jak bych si přál. Ale jsem rád, že jsem odehrál 70 minut a měl gól a asistenci,“ uklidnil všechny rychlonohý fotbalista

Ten může hrát v útoku nebo na kraji zálohy, kde také v prvním utkání za Slavii napravo nastoupil. Jestli se před dalšími zápasy vyspí lépe a zůstane stejně produktivní, bude mít Slavia v této sezoně v kombinaci s Milanem Škodou zajímavou ofenzivní dvojici. Oba hráči jsou typologicky odlišní a mohli by se dobře doplňovat.

Mirko Vasič, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme