Dárek pro olympioniky v Českém rozhlase natáčí Oldřich Kaiser

16. prosinec 2017

Čeští sportovci si s sebou na zimní olympiádu v jihokorejském Pchjongčchangu povezou dárek od Českého rozhlasu. V jeho studiích se pro ně právě teď natáčí Pohádka o Raškovi od Oty Pavla. Právě Jiří Raška přivezl ze zimních olympijských her v roce 1968 do Československa zlatou medaili. Sportovcův boj o vzácný kov následně zaznamenal spisovatel ve své knize.

„Zřejmě se pan režisér dozvěděl, že já jsem také skákal. Ve druhé třídě jsem se umístil na druhém místě. Nebyla to tedy konstrukce skokanského můstku, byl pouze ze sněhu. Ale na druhé místo to byl dobrý výsledek. Na to, že jsme byli dva,“ vzpomíná na jeden ze svých osobních sportovních úspěchů Oldřich Kaiser, který Pohádku o Raškovi načítá. Podle něj to možná vysvětluje i jeho osobní spojení s povídkou Oty Pavla.

Podle režiséra audionahrávky Aleše Vrzáka k samotné knížce připojí Český rozhlas další bonusy. „Samozřejmě vznikne celistvá plocha, která bude doplněna hudbou a dokumentárními materiály - jak z Grenoble, tak nějakými vzpomínkami Jiřího Rašky,“ popsal.

Oldřich Kaiser ve studiu během natáčení Pohádky o Raškovi
autor: Regina Květoňová
Spustit audio