Sportoviště, nebo nový obchoďák? Obyvatelé Kladna mají šanci říct, co chtějí

30. listopad 2017

Kaufland, Tesco, Penny Market, obchodní centrum Oáza a obchodní centrum Jih už stojí na kraji kladenské čtvrti Kročehlavy. V budoucnosti by k nim mohl přibýt další supermarket. A to v místě, které bylo původně zamýšlené pro sportovní aktivity. Soukromý investor nyní usiluje o změnu územního plánu v lokalitě na Růžovém poli. K návrhu se ve čtvrtek vpodvečer můžou vyjádřit i obyvatelé města.

Na Růžovém poli v Kladně, kam chodí místní pouštět draky a kde mělo původně vzniknout sportoviště, by mohlo být další obchodní centrum. S nápadem přišel soukromý investor.

„Pozemek je od roku 2008 zastavitelný a já předpokládám, že město si stanoví tvrdé podmínky do územní studie, aby investor městu skutečně něco přinesl. Ať už jde o stromořadí, chodníky, cyklostezky nebo veřejné sportoviště,″ říká radní pro místní rozvoj Ondřej Rys z Volby pro Kladno.

Podle Ondřeje Rysa tak plánech prostor pro původně zamýšlené sportoviště zůstává. Opoziční zastupitel a bývalý primátor za ODS Dan Jiránek připomíná, že za minulého vedení města radnice chtěla pro sportoviště využít celou plochu. Počítalo se prý i s výstavbou zimního stadionu nebo hřiště pro basketbal. Teď by byl podle něj prostor pro volnočasové plochy daleko menší.

„Neexistuje žádná reálná potřeba města mít další supermarket nebo obchodní prostory,″ tvrdí exprimátor a opoziční zastupitel za ODS Dan Jiránek.

Na sociálních sítích se teď navíc rozběhla debata o tom, jestli z plánované výstavby nebude mít prospěch například i nezávislý starosta sousedního Velkého Přítočna Jan Burger. Ten je jedním z majitelů pozemku, kde by se mělo stavět.

„Chci říct, že my jsme vždycky spolupracovali s městem Kladnem. Pokud se podíváte, co tady vyrostlo za podniky, kde jsou zaměstnáni lidé z Kladenska, tak jsme vždycky vyšli vstříc městu Kladnu,″ argumentuije nezávislý starosta Velkého Přítočna Jan Burger.

Veřejné projednání záměru začíná dnes v 18 hodin v budově takzvaného Kokosu na náměstí Sítná. Celý proces schvalování může trvat ještě několik měsíců nebo i let.

autor: vos
Spustit audio