Středočeské lyžařské areály zahajují sezónu

Monínec u Sedlce-Prčice (archivní foto) - Foto: Michal Trnka

Monínec u Sedlce-Prčice (archivní foto)Foto: Michal Trnka

Podmínky pro vyznavače zimních sportů jsou díky umělému zasněžování i přírodě den ode dne lepší. Dnes poprvé v této sezóně otevřou brány také některá zimní střediska ve středních Čechách.

Dopoledne se v této sezóně poprvé rozjedou vleky na Šibeničním vrchu u Mnichovic a v Chotouni u Prahy. Dnes také zahajuje sezónu největší zimní středisko v kraji - na Monínci u Sedlce-Prčice. Tam se ale čtyřsedačková lanovka dá do pohybu až při večerním lyžování.  

Vleky se ve středočeských areálech rozjedou především díky moderní technice. Ochlazení umožnilo provozovatelům sjezdovek začít už před víkendem kopce zasněžovat. Ve zmíněných areálech také pracují rolby, které technický sníh rovnoměrně rozhrnují. Na sjezdovkách tak najdeme čtyřicet až osmdesát centimetrů vysokou sněhovou pokrývku. Na to, že to ještě minulý týden na žádnou zimu nevypadalo, jsou teď podle provozovatelů podmínky pro lyžaře celkem dobré.  

Mimo provoz zatím zůstává sjezdovka Padák u Příbrami. Nejistý je začátek sezóny také v Kvasejovicích u Sedlce-Prčice. To je totiž areál, který nemá umělé zasněžování. Je odkázaný jen na přírodní sníh, kterého na kopci leží do deseti centimetrů.
 

Autor:  Michal Trnka

Nové články v rubrice

Středočeský kraj
  Od 17.10.2017 15:05 do 17:05; na silnici 00710 v obci Lichoceves okres Praha-západ; nehoda; 2 havarovaná vozidla; probíhá vyšetřování nehody; 2 x OA se zraněním. Na místě ZZS a PČR.
  Od 17.10.2017 15:00 do 16:00; D1 - 12.1km na trase Praha - Říkovice; porouchané vozidlo, zdržení; neprůjezdná zpevněná krajnice; překážka na vozovce, průjezd se zvýšenou opatrností
  silnice I/61, v katastru obce Kladno, okr. Kladno, nehoda, Od 17.10.2017 14:50 Do 17.10.2017 16:20, 4OA, policie na místě, vyteklé provozní kapaliny, projíždí se kyvadlově

Další nabídka

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace