Středočeský kraj podepsal memorandum o výstavbě dopravní spojky mezi R7 a D8

Ministerstvo dopravy, Středočeský kraj a třináct dotčených obcí podepsaly memorandum o výstavbě dopravní spojky mezi rychlostní silnicí R7 a teplickou dálnicí D8. Nová silnice první třídy vedoucí z Tuchoměřic do Úžic u Kralup nad Vltavou má dočasně nahradit chybějící severozápadní část městského okruhu a odlehčit dotčeným obcím od tranzitní dopravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlostní silnice R7

Rychlostní silnice R7 | Foto: Filip Jandourek

Stavbu silnice bude možné financovat ze státních prostředků a operačního programu Doprava.

„Byla ustanovena pracovní skupina s účasti Ředitelství silnic a dálnic a ministerstva dopravy a Středočeského kraje, která by se měla primárně zabývat dalším procesem získáním příslušného stavebního povolení,“ potvrzuje ministr dopravy Antonín Prachař z hnutí ANO.

„Myslím si, že jsme se s panem hejtmanem dnes opět shodli na tom, že použijeme snad poprvé v historii České republiky společné územní a stavební řízení v souladu se zákonem číslo 416, abychom celý proces výstavby této komunikace urychlili,“ doplňuje.

Ministerstvo jedná s krajem i o spojce mezi dálnicemi D1 a D11. Jako pravděpodobná se jeví přeložka silnice 101, která spojuje dálnice přes Říčany a Úvaly. Ministr Prachař zatím neuvedl, kdy by měla být hotová.

„Nejdříve chceme projednat celý záměr s dotčenými obcemi. Jakmile budeme mít stanovisko dotčených obcí, přikročíme k zadání vyhledávací studie a výsledkem by mělo být podobné memorandum, které se nám podařilo s dotčenými obcemi uskutečnit,“ vysvětluje.

kap, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme