Středočeským živnostníkem roku se stala genealožka, firmou vývojářská společnost

19. říjen 2017

Sestavování rodokmenů a sepisování kronik rodu vyneslo Lenku Peremskou z Neratovic k titulu Živnostník roku Středočeského kraje 2017. Firmou kraje se stala mladoboleslavská společnost Hönigsberg & Düvel Datentechnik Czech, která se věnuje vývoji softwaru a aplikací. Odpovědnou firmou roku je tiskárna Colognia press z Kolína. Všichni ocenění postupují do republikového kola, jehož výsledky budou oznámeny 6. prosince.

„Vyšlo to," radovala se oceněná živnostnice, která se věnuje i popularizaci dnes žádaného oboru. Jezdí přednášet do muzeí i knihoven, společně s týmem spolupracovníků vytvářejí kroniky rodin s dobovým kontextem.

″Naše kroniky nejsou prefabrikátem, ani strohým výčtem jmen a dat. Je to pohled na životy lidí, jejichž jména již dávno zmizela nejen z paměti potomků," uvedla Peremská

Právě skutečnost, že se věnuje netradičnímu oboru, ve kterém je úspěšná, oslovila i porotu.

Druhé místo získala Marcela Soukupová, která vyrábí dvojctihodné koláče a malé vázané koláčky podle rodinné receptury. Třetí příčku obsadil Jiří Rücker, který zhotovuje formy na perník a marcipán, v dřevu dřevoryty pro tisk ex libris a novoročenek.

Středočeskou firmou roku se stala společnost Hönigsberg & Düvel Datentechnik Czech, která podporuje prostřednictvím IT služeb a komplexních řešení byznys svých zákazníků. Druhé místo a zároveň titul Odpovědná firma roku dostala tiskárna Colognia press. Porota ocenila genderovou vyváženost týmu, zaměstnanecké benefity a podporu vzdělání.

autor: redakce
Spustit audio