Středočeští policisté za den zastavili 1400 řidičů, pět set jich jelo příliš rychle

19. duben 2018

Každý třetí řidič, kterého ve středu během republikové akce Speed Marathon zastavili středočeští policisté, překročil povolenou rychlost. Přestupek vůči silničnímu zákonu způsobil dokonce téměř každý druhý z 1367 kontrolovaných řidičů. Tři z nich řídili pod vlivem alkoholu.

V průběhu 24hodinové akce policisté zkontrolovali v celém kraji celkem 1367 řidičů. Zjistili u nich dohromady 601 přestupků proti zákonu o silničním provozu. Na pokutách na místě vybrali 277 600 korun. 128 přestupků půjde do správního řízení. Mezi nimi i dva řidiči, kteří měli v dechu necelé promile alkoholu. Další z řidičů, který sedl za volant v opilosti, je podezřelý z trestného činu.

Policisté při akci odhalili 25 nepřipoutaných lidí, 19 aut bylo ve špatném technickém stavu, 12 aut vyjelo na dálnici bez povinné dálniční známky.

"Policistům se rovněž podařilo vypátrat jednu hledanou osobu," poznamenala mluvčí krajských policistů Michaela Richterová.

Akce, o které policie informovala v předstihu, byla tentokrát výjimečná tím, že se do ní zapojila veřejnost. Středočeši navrhli zahrnout celkem 161 míst, na která by se měli policisté zaměřit.

autor: redakce
Spustit audio