Suverénní vítězství na úvod Euroligy. Basketbalistky USK ovládly zápas v Györu

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupily do sezony Evropské ligy jasným vítězstvím 90:51 v Györu. Proti maďarskému celku si už v první čtvrtině vybudovaly náskok 17 bodů a v poklidu si hlídaly výhru. Nejlepší střelkyní byla s 18 body Marta Xargayová, 16 bodů a 13 doskoků přidala Sonja Petrovičová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marta Xargayová, nejlepší hráčka USK v Györu

Marta Xargayová, nejlepší hráčka USK v Györu | Zdroj: ČTK

Trenérka Natália Hejková se bála, že právě Petrovičová se Xargayovou budou v úvodu sezony bojovat s únavou z náročného léta v podobě olympijských her a WNBA. Jenže právě ony dvě byly v první čtvrtině klíčovými postavami. Proměňovaly své střely, dobře bránily a Petrovičová i skvěle doskakovala.

České mistryně tak rychle získaly vedení 20:8 a v první čtvrtině odskočily dokonce na 17 bodů.

Maďarky sice ve druhé části usilovaly o návrat do hry, ovšem Pražanky si vždy uhlídaly dvouciferný náskok a ve druhém poločase rychle odpor soupeře definitivně zlomily, když do třetí čtvrtiny nastoupily šňůrou 10:0. Sedm bodů z toho dala Petrovičová.

V závěru už si tak mohla dovolit trenérka Hejková vsadit jen na české hráčky a poslat do hry i mladé Anetu Mainclovou a Veroniku Šípovou, pro kterou to byl debut v Eurolize. Nejlepší Češkou byla s 15 body a sedmi doskoky Alena Hanušová.

Další zápas v elitní soutěži sehraje USK ve středu doma proti Wisle Krakov.

Utkání 1. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:
Györ - ZVVZ USK Praha 51:90 (14:29, 32:46, 41:68)
Nejvíce bodů: Goreeová 16, Hruščáková a Kieselová po 10 - Xargayová 18, Petrovičová 16, Hanušová 15, Šteinbergaová a Vaughnová po 10. Fauly: 16:11. Trestné hody: 5/5 - 12/11. Trojky: 0:7. Doskoky: 28:42.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme