Taxikář chtěl za 14 kilometrů jízdy po turistce přes 6000 korun. Známá firma, říkají policisté

17. červenec 2017

Přes 6000 korun si nechal zaplatit pětačtyřicetiletý taxikář od cizinky, kterou v sobotu vezl z centra Prahy do hotelu v Praze 4. Obvyklá taxa za tuto zhruba 14kilometrovou jízdu je do 500 korun, muž přitom původně požadoval po ženě 480 eur, zhruba 12 500 korun. Turistka podala na muže trestní oznámení, sdělila v neděli Irena Seifertová, mluvčí strážníků, kteří řidiče vypátrali a předali policii.

Cizinka nastoupila do vozu taxi u Staroměstského náměstí a požadovala odvoz do hotelu ve čtvrté městské části. V cíli cesty po ní řidič požadoval 480 euro. Turistka mu ale sdělila, že má u sebe jen 50 euro (1300 korun). To bylo podle mluvčí pro taxikáře ale málo, proto jí řekl, že ji odveze k bankomatu.

„V bankomatu turistka vybrala 3000 korun, ale řidiči částka stále nestačila. Nakonec řekl, že mu bude stačit 5000 korun a zmíněných 50 euro,“ uvedla Seifertová a doplnila, že žena si ale na řidiči vyžádala stvrzenku, následně od něj dostala ručně psaný doklad.

Ženě se částka za jízdu taxíkem nezdála, proto to sdělila hotelové recepční, která vše oznámila strážníkům ze skupiny taxi. O zhruba tři hodiny později strážníci taxikáře vypátrali a následně předali k dalšímu vyšetřování policistům.

„Pětačtyřicetiletý muž strážníkům není osobou neznámou a v minulosti s ním několikrát řešili obdobné protiprávní jednání,“ doplnila mluvčí. Uvedený případ není jediným, Praha se potýká s problémy s předraženým jízdným dlouhodobě.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Více z pořadu