Tipy na víkend: maškary a plesy ovládnou program i v období půstu

16. únor 2018

Dozvuky masopustů a hlavně plesy - to nabízí víkendový program středočeských měst a obcí. Děti můžete vzít na karneval nebo za zvířaty.

Masopust v období půstu budou mít v sobotu v Hornickém muzeu v areálu Ševčinského dolu v Příbrami na Březových Horách. Začíná v 10 hodin a potrvá do 16 hodin. Tradiční průvod, lidová veselice nebo scénky na havířské téma budou k mání za symbolickou jednu korunu.

Na další masopust s průvodem masek, žertovnými scénkami a hudbou se můžete vypravit do povltavské vesnice Vysoký Chlumec. V tamním skanzenu se koná od 14 do 17 hodin. Masopustní veselí se přesune i do starého Lobkowiczkého velkostatku.

Za muzikou a tancem zvou pořadatelé už 11. ročníku Fotbalového plesu, který se koná ve společenském centru v Rožmitále pod Třemšínem. Zábava začíná ve 20.00 a k tanci i poslechu zahraje skupina Hračky. Plesá se také v Českém Brodě, kde místo fotbalistů mají veselici rybáři. V hudebním sále Liďák se tam od 20 hodin koná 18. ročník rybářského plesu a k tanci zahraje kapela Pohoda. Na 15. reprezentační ples města zve Bělá pod Bezdězem. Začátek je tradičně ve 20 hodin v místní sportovní hale a hrát bude kapela Feferon z Mladé Boleslavi.

Na malé scéně Tylova divadla v Kutné Hoře se bude slavit páté výročí Tylovy herecké školy. Jde o galavečer a svátek divadla, filmu a umění v podání mladých talentovaných studentů herectví, jejich přátel, rodičů a příznivců. Těšit se můžete na ukázky z odehraných divadelních představení i chystaných her, prezentaci aktivit a filmových úspěchů.

Tylovo divadlo v Kutné Hoře (archivní snímek)

Divadelní klub v Příbrami zase v sobotu připravil povídání o Tajemných místech Příbramska. Záhadolog a odborník přes hermetismus a paranormální jevy Milan Doležal se celý svůj profesní život věnuje oboru, který doslova nahání mrazení v zádech. V D-klubu vám od 19 hodin prozradí nejen tajemná místa Příbramska, ale i místa léčivá, prameny a místa s pozitivní energií. A bude i prostor pro dotazy.

Dům Kultury a středisko Labyrint v Kladně pořádají v neděli tradiční velký karneval. Zábava začne ve 14 hodin a přichystný je program plný tance, her a vystoupení pro všechny děti v maskách a jejich rodiče. Karneval, tentokrát knihovnický, si můžou užít děti ve Slaném. V Městském centru Grand začíná v 15 hodin.

Maska

V Mladé Boleslavi v neděli můžete pokořit Pevnost Boyard. Šanci vám nabízí Dům dětí a mládeže v Purkyňově ulici, který připravil hru pro minimálně dvoučlenný a maximálně pětičlenný tým složený z příbuzných nebo kamarádů. A nejmladším musí být aspoň pět let. Pokud získáte všech sedm klíčů a uhodnete hádanku, odnesete si poklad. Akce začíná 15 hodin.

Milovníci rybiček a jiných vodních živočichů se můžou vypravit na akvaburzu do Čelákovic. Pořádá ji tamní svaz chovatelů a najdete ji v bývalé vrátnici tamní strojírny. Akce začíná v 8 hodin ráno a potrvá do 11 hodin. Je prodejní a má navíc i chovatelskou poradnu. Kdo dává přednost větším zvířatům, může se vypravit za medvědy do Berouna. Anebo do záchranné stanice Čabárna u Kladna.

autor: redakce
Spustit audio