Útočník Magera před odvetou se Shamrockem: Boleslavi dlužíme úspěch v Evropě

20. červenec 2017

V letech 2006 a 2007 si fotbalisté Mladé Boleslavi zahráli v základní skupině Evropské ligy. Na podobný úspěch ale Středočeši od té doby čekají. Poslední dvě sezony neprošli v předkole této soutěže ani přes úvodního soupeře. V konfrontaci se Shamrockem Rovers je od 18 hodin po výhře 3:2 v Irsku čeká domácí odveta.

Jejich přáním je spravit si po posledních letech v evropských pohárech chuť a také zvednout sebevědomí. Uspět chtějí Boleslavští také kvůli fanouškům. Tuší, že jim přeci jen něco dluží. Zpět se ale ohlížet nechtějí. „V minulosti se nepatláme, stejně ji nemůžeme změnit. Soustředíme se na letošní předkolo a chceme postoupit," řekl Radiožurnálu gólman Středočechů Jakub Diviš.

Výhra 3:2 na hřišti soupeře zařídila boleslavským fotbalistům dobrou pozici pro odvetu. Postup v kapse nemají, ale hlad po úspěchu ano. „Dlužíme to Boleslavi. De facto každý rok jsme se dostali do pohárů, ale nepovedlo se nám postoupit přes předkola. Chceme to napravit a záleží jen na nás," dodal útočník Lukáš Magera.

Tři branky na soupeřově hřišti ho potěšily, i když on sám nastoupil až v samém závěru úvodního duelu. „Dobrá vizitka, ale škoda posledního inkasovaného gólu v devadesáté minutě. Konce se nám nedaří, nicméně jedná se o dobrý výsledek pro domácí odvetu," tvrdil Magera.

Do základní skupiny Evropské ligy Mladou Boleslav přivedl před deseti lety v roli trenéra Dušan Uhrin mladší. Ten samý muž se na lavičku vrátil. Znovu předstoupí před fanoušky. „Po dlouhé době se představím doma za Mladou Boleslav. Očekávání i nervozita jsou větší. Pevně věřím, že diváky nezklameme. Když odevzdáme maximum, tak postoupíme," uvedl staronový kouč.

Zápas druhého předkola Evropské ligy Uhrinův tým proti Shamrocku Rovers rozehraje v 18 hodin.

autor: Pavel Petr
Spustit audio